Pet važnih pravila pri izradi web stranice
Pet važnih pravila pri izradi web stranice

Pet važnih pravila pri izradi web stranice

Dogradimo zajedno vaš poslovni svijet!

Pet važnih pravila pri izradi web stranice

Pri izradi web stranice treba obratiti pažnju na svaki detalj. Donosimo vam članak o pet osnovnih pravila za dobro funkcioniranje web stranice

Uvodne stranice, tzv. splash pages

To su prve stranice koje vidite kada uđete na nečije web stranice. Najčešće sadrže vrlo lijepu sliku s riječima poput "dobrodošli" ili "kliknite ovdje za ulazak". Ne samo da nemaju svrhu, već i odbijaju vaše posjetitelje potrebom za dodatnim klikanjem i traženjem sadržaja. Ne dopustite posjetiteljima da imaju razlog kliknuti na gumb "Natrag"! Pružite im vrijedan sadržaj što prije!

Pretjerani reklamni sadržaj

Svi su već naučili ignorirati reklamne oglase. Umjesto toga, pružite vredniji sadržaj i utkajte relevantne partnerske veze u svoj sadržaj - a posjetitelji neka osjećaju da su oni ti koji žele kupiti, a ne da ih vi "silite" na kupovinu.

Jednostavna i pregledna navigacija

Morate osigurati jednostavan i vrlo jednostavan navigacijski izbornik, tako da će ga čak i malo dijete znati kako koristiti. Izbjegavajte prenatrpane ili višeslojne padajuće izbornike. Ako vaši posjetitelji ne vide drvo od šume, napustit će vašu stranicu.

Naznačite gdje se korisnik nalazi

Kad posjetitelji budu duboko zaokupljeni pregledavanjem vaše stranice, željet će znati u kojem su dijelu web stranice nalaze u tom trenutku. Na taj će način moći pregledavati relevantne informacije ili lako doći do bilo kojeg odjeljka web stranice.

Zvuk na web stranici

Zvučno ponavljanje na vašem web stranicama, dok se pregledava tekstualni sadržaj, zna biti posebice iritantno. Ako inzistirate na dodavanju zvuka, pobrinite se da posjetitelji imaju određenu kontrolu nad njim - kontrole glasnoće ili prigušivanja zvuka.

Jamstvo

Kod nas ne morate plaćati unaprijed ono što ne vidite! Tek nakon što odobrite naš prijedlog dizajna vaših web stranica, logotipa, vizitki i ostalog materijala, šaljemo vam ponudu. I ako u konačnici ipak ne budete zadovoljni izvedbom, imate jamstvo 100 %-tnog povrata sredstava!

Iza mene osobno, direktorice ove tvrtke, stoji 20 godina godina iskustva u izradi web stranica, programiranju, grafičkoj obradi za internet i tisak - te ne sumnjam da će ovo biti suradnja na obostrano zadovoljstvo!

Dogradimo zajedno vaš poslovni svijet!