Pet važnih pravila pri izradi web stranice

Pri izradi web stranice treba obratiti pažnju na svaki detalj. Donosimo vam članak o pet osnovnih pravila za dobro funkcioniranje web stranice

Uvodne stranice, tzv. splash pages

To su prve stranice koje vidite kada uđete na nečije web stranice. Najčešće sadrže vrlo lijepu sliku s riječima poput "dobrodošli" ili "kliknite ovdje za ulazak". Ne samo da nemaju svrhu, već i odbijaju vaše posjetitelje potrebom za dodatnim klikanjem i traženjem sadržaja. Ne dopustite posjetiteljima da imaju razlog kliknuti na gumb "Natrag"! Pružite im vrijedan sadržaj što prije!

Pretjerani reklamni sadržaj

Svi su već naučili ignorirati reklamne oglase. Umjesto toga, pružite vredniji sadržaj i utkajte relevantne partnerske veze u svoj sadržaj - a posjetitelji neka osjećaju da su oni ti koji žele kupiti, a ne da ih vi "silite" na kupovinu.

Jednostavna i pregledna navigacija

Morate osigurati jednostavan i vrlo jednostavan navigacijski izbornik, tako da će ga čak i malo dijete znati kako koristiti. Izbjegavajte prenatrpane ili višeslojne padajuće izbornike. Ako vaši posjetitelji ne vide drvo od šume, napustit će vašu stranicu.

Naznačite gdje se korisnik nalazi

Kad posjetitelji budu duboko zaokupljeni pregledavanjem vaše stranice, željet će znati u kojem su dijelu web stranice nalaze u tom trenutku. Na taj će način moći pregledavati relevantne informacije ili lako doći do bilo kojeg odjeljka web stranice.

Zvuk na web stranici

Zvučno ponavljanje na vašem web stranicama, dok se pregledava tekstualni sadržaj, zna biti posebice iritantno. Ako inzistirate na dodavanju zvuka, pobrinite se da posjetitelji imaju određenu kontrolu nad njim - kontrole glasnoće ili prigušivanja zvuka.

Ostali članci iz:
Savjeti

Kako povećati posjećenost web stranice

Sadržajem do posjeta Što se više posjetitelja vraća na sadržaj vaših web stranica, to vaše web stranice ostvaruju više prometa - logično. A više prometa znači i bolji položaj na Googleu. I,...

Kako povećati posjećenost web stranice

10 savjeta za dizajn web stranice

Ako želite na najbolji način prezentirati informacije o svojim uslugama i proizvodima, potrebno je izraditi web stranicu koja će biti jedinstvena, moderna, lijepa i kreativna. Opće je poznato da je...

10 savjeta za dizajn web stranice

Izrada web stranica

Grafički dizajn

Bumbar svijet j.d.o.o.

Trg mladosti 7, Zaprešić

OIB: HR72893731694

IBAN: HR8823600001102615828

Kontakt

Trg mladosti 7

10290 Zaprešić

095/354-86-33

01/211-29-45

info@bumbar-web.com

Radno vrijeme

ponedjeljak: 8-20 sati

utorak: 8-16 sati

srijeda: 8-20 sati

četvrtak: 8-16 sati

petak: 8-16 sati

subota: 8-16 sati

nedjelja: 8-12 sati

© Bumbar web 2022. - sva prava pridržana
Izrada web stranica