Registracija besplatne hr domene
Registracija besplatne hr domene

Registracija besplatne hr domene

Dogradimo zajedno vaš poslovni svijet!

Registracija besplatne hr domene

Apsolutno sve web stranice, bez obzira na vrstu i svrhu, moraju imati registriran naziv domene. Pogledajte imate li pravo na besplatnu hr domenu.

Provjera dostupnosti domene

Naziv domene (tvrtka.com):

Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na vaša pitanja, pokrenuti postupak oko registracije i smještaja na server (hosting), otvaranja e-mail adresa, postavljanja web stranica i ostalih vezanih usluga.

Pročitaj i:

Registracija naplatne domene Kontakt

Tko ima pravo na dodjelu besplatne .hr domene?

Ako ste pravna osoba registrirana u RH, ili fizička koja obavlja registriranu samostalnu djelatnost u RH (liječnici, obrtnici, umjetnici,...), imate pravo na jednu besplatnu .hr domenu!

Cijena registracije besplatne domene

Prilikom izrade web stranica kod nas, ili pri najmu prostora na serveru (hosting), Bumbar web će za vas obaviti svu proceduru oko dodjele besplatne domene za vas, bez dodatne naknade. Drugim riječima, sama registracija besplatne domene neće vas koštati ništa.

Je li komplicirano doći do besplatne domene?

Ni najmanje. Sve što treba učinit ćemo mi, na vama je da to samo potvrdite

Postaje li time Bumbar web vlasnik moje besplatne .hr domene?

Naravno da ne. Mi smo ovdje samo radi administracije, odnosno procedure pokretanja zahtjeva i/ili postavljanja na server tj. prvog koraka ka pokretanju vaših web stranica

Mogu li odabrati bilo koji oblik besplatne domene?

Ne možete odabrati bilo koji oblik besplatne .hr domene. CARNET je organizacija koja jedina upravlja nacionalnom domenom Republike Hrvatske tj. .hr domenom te se one registriraju u skladu s Pravilnikom o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom.

Što je CARNET

Kao što je maloprije napisano, CARNET je organizacija koja upravlja nacionalnom domenom Republike Hrvatske i kao takva članica je ICANN-a (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) - nezavisne organizacije koja upravlja globalnim domenskim Internet prostorom i sustavom središnjih poslužitelja koji osiguravaju funkcioniranje DNS (Domain Name System) sustava.

Kojim još domena upravlja CARNET, osim besplatnom .hr domenom?

Osim besplatnom .hr domenom, CARNET upravlja i naplatnom .hr domenom, .com.hr te .from.hr domenom.

Koji su uvjeti registriranja besplatne .hr domene?

Uvjeti registriranja besplatne .hr domene jasno su određeni u članku 19. i čl. 20. Pravilnika. Za pravne osobe naziv domene za pravne osobe mora sadržavati:

  • registrirano ime ili
  • registrirano skraćeno ime ili
  • skraćenicu od početnih slova ili slogova višedijelnog registriranog imena
Fizičkim osobama koje obavljaju samostalnu djelatnost uz navedeno, naziv besplatne domene može sadržavati i
  • naznaku djelatnosti te ime, prezime ili ime i prezime

Što ako želim drugačiji oblik .hr domene?

U tom slučaju imate mogućnost zakupiti naplatnu .hr domenu

Jamstvo

Kod nas ne morate plaćati unaprijed ono što ne vidite! Tek nakon što odobrite naš prijedlog dizajna vaših web stranica, logotipa, vizitki i ostalog materijala, šaljemo vam ponudu. I ako u konačnici ipak ne budete zadovoljni izvedbom, imate jamstvo 100 %-tnog povrata sredstava!

Iza mene osobno, direktorice ove tvrtke, stoji 20 godina godina iskustva u izradi web stranica, programiranju, grafičkoj obradi za internet i tisak - te ne sumnjam da će ovo biti suradnja na obostrano zadovoljstvo!

Dogradimo zajedno vaš poslovni svijet!