Zaštita od SPAM-a
Zaštita od SPAM-a

Zaštita od SPAM-a

Dogradimo zajedno vaš poslovni svijet!

Zaštita od SPAM-a

Poslužite se našom skriptom za sakrivanje e-mail adrese od SPAM-a. Skripta je besplatna. E-mail adresa koju unesete NEĆE biti pohranjena kod nas niti ćete biti dodani ni kakvu listu!

Naravno da ste primijetili povećanje količine bezvrijedne i neželjene pošte koja se pojavljuje u vašem e-sandučiću. Svatko tko koristi internet više je nego vjerojatno bio meta neželjene pošte u nekom periodu. Ovakve aktivnosti postaju sve veći problem diljem Interneta.

Zato se poslužite našom skriptom za sakrivanje e-mail adrese od SPAM-a. Skripta je besplatna. E-mail adresa koju unesete NEĆE biti pohranjena kod nas niti ćete biti dodani ni kakvu listu! (Inače bismo sami sebi uskočili u usta ;-) ). Pa ipak, ako želite ostati informirani sve mnogobrojnijim informacijama i mogućnostima na ovoj web stranici - javite nam se putem kontakta

Što je SPAM?

Neželjena pošta odnosno SPAM definira se kao neželjena masovna pošta, koja se većinom nalazi u vašoj mapi "skupno" ili "smeće" na upravljačkoj ploči vašeg davatelja usluga e-pošte. Vjerojatno ste često vidjeli masu takve e-pošte u skupnim mapama prilikom provjere sandučića. Većina neželjene pošte koju ćete dobiti je seksualne ili kockarske prirode, no tijekom posljednjih nekoliko mjeseci primjećuje se sve veći broj prijevara e-mailom koji traže osjetljive podatke, a pošiljatelji se lažno predstavljaju. Lančana pisma koja traže novac, e-pošta iz neke daleke države, najčešće afričke, koju je poslao netko tko želi koristiti vaš bankovni račun za prijenos 20 milijuna dolara, a vama obećaje nemalu proviziju.

SPAM jednom riječju označava svu neželjenu poštu koju nitko nije tražio da mu se dostavi.

Neželjena pošta preplavljuje Internet mnogim kopijama iste poruke, pokušavajući nametnuti poruku ljudima koji je inače ne bi odlučili primiti. Većina neželjene pošte je komercijalno oglašavanje, često za sumnjive proizvode, sheme brzog bogaćenja ili kvazi-pravne usluge.

Neželjenu poštu pošiljatelja košta vrlo malo. Primatelju je neželjena pošta lako prepoznatljiva. Ako ste unajmili nekoga da čita vašu poštu i odbaci neželjenu poštu, ne bi imao problema s tim. Ali bilo bi suludo pomiriti se s tom činjenicom i plaćati nekome uklanja na svakodnevnoj bazi ono što ne bi trebalo ni doći do vas.

Paypal i eBay prevare glavni su primjer ove vrste e-adresa poznatih kao "phishing e-mailovi". E-pošta ima sadržaj poput:

"Primijetili smo nepravilnosti u detaljima vašeg računa i zahtijevamo da ih odmah ažurirate. Ako to ne učinite, rezultirat će trajnim zatvaranjem vašeg računa."

Možete vidjeti kako ove e-adrese mogu biti prilično alarmantne za neiskusnog korisnika interneta koji na primjer može samo povremeno koristiti Internet za prodaju ili kupnju predmeta na eBayu.

Kako prepoznati lažne e-mail poruke?

Neke će e-adrese izgledati vrlo uvjerljivo i koristit će slike i simbole odgovarajuće tvrtke, no budite vrlo oprezni i obratite pažnju na sljedeću važnu točku:

Ako niste sigurni u legitimnost e-pošte, nemojte slijediti nijednu vezu koja se nalazi u e-pošti do vanjskog web mjesta. Umjesto toga, u svoj web preglednik izravno unesite adresu web mjesta za koju znate da je točna kako biste bili sigurni da ne koristite lažnu web stranicu.

SPAM i krađa podataka

Ako niste oprezni, prevarant može vrlo lako oteti vaš račun. Nemojte slijediti bez provjeravanja poveznicu u e-pošti za koju se tvrdi da web stranica na kojoj imate račun. Takva lažna web stranica može izgledati poput prave. Web stranica će od vas tražiti da unesete svoje korisničko ime i lozinku za pristup svom računu i - hop - sada ćete ove podatke poslati prevarantu, omogućavajući mu pristup vašem računu koji sadrži osjetljive podatke o vama.

Još neki tipovi SPAM-a

Još jedna vrlo popularna vrsta prijevare e-poštom je ona kada vas obavijeste da ste vrlo sretni dobitnik na lutriji, iako nikada niste ušli u lutriju na mjestu koje tvrdi da ste postigli dobitak! Mnogi od vas koji ovo čitate pomislit ćete: "Nikad neću pasti na jednu od ovih prevara", međutim nesretna je stvarnost da će to učiniti mnogi ljudi.

Jedna posebno gadna varijanta neželjene e-pošte je slanje neželjene pošte na mailing liste (javni ili privatni forumi za raspravu putem e-pošte.) Budući da mnogi mailing popisi ograničavaju aktivnost na svoje pretplatnike, pošiljatelji neželjene pošte upotrebljavat će automatizirane alate za pretplatu na što veći broj mailing lista, tako da oni mogu mogu zgrabiti popise adresa ili upotrijebiti popis za slanje kao izravnu metu za svoje napade.

Osobno sam, među SPAM-om, dobila i ponudu za kupnju takve skripte. Stoji u e-mailu, samo se prijavite na što više lista kako bi vam naš program mogao pokupiti što više adresa.

Može li SPAM-u stati na kraj?

Sva ova borba sa SPAM-om zvuči beznadežno i uzaludno. Dovoljno je da vas se dokopa jedan pošiljatelj SPAM-a i stavi na svoju listu. A drugih deset da se posluži automatiziranim programom poput ovog kojeg sam maloprije spomenula.

Pa ipak, možemo učiniti mnogo da bismo sakrili vlastitu e-mail adresu sa svojih web stranica kako bismo onemogućili onom najvećem broju "kradljivaca" da svojim skriptama povuku tuđe adrese i unesu ih u svoj imenik. Na taj način smo već znatno smanjili broj neželjenih SPAM poruka u svojim sandučićima.

Zato se poslužite našom skriptom za sakrivanje e-mail adrese. Skripta je besplatna. E-mail adresa koju unesete NEĆE biti pohranjena kod nas niti ćete biti dodani ni kakvu listu! (Inače bismo sami sebi uskočili u usta ;-) ). Pa ipak, ako želite ostati informirani sve mnogobrojnijim informacijama i mogućnostima na ovoj web stranici - javite nam se putem kontakta

Na kraju nam ostaje u sandučiću kliknuti pokraj naslova svake primljene neželjene poruke i označiti ju kao SPAM. Uskoro će ju filtri vaših poslužitelja označiti i sami kao SMAP te vas takav pošiljatelj više neće moći kontaktirati.

Jamstvo

Kod nas ne morate plaćati unaprijed ono što ne vidite! Tek nakon što odobrite naš prijedlog dizajna vaših web stranica, logotipa, vizitki i ostalog materijala, šaljemo vam ponudu. I ako u konačnici ipak ne budete zadovoljni izvedbom, imate jamstvo 100 %-tnog povrata sredstava!

Iza mene osobno, direktorice ove tvrtke, stoji 20 godina godina iskustva u izradi web stranica, programiranju, grafičkoj obradi za internet i tisak - te ne sumnjam da će ovo biti suradnja na obostrano zadovoljstvo!

Dogradimo zajedno vaš poslovni svijet!